2014. január 8., szerda

A mindennapi betevő

Pomodoro Pizzéria , Tatabánya


Az étterem egy kiszállítós kuckóból fejlődött kellemes kis hellyé, ahova bármikor bármilyen öltözékben be lehet ugrani enni. Nem trendkövető csúcsgasztronómiára hajaz, hanem ár-érték arányban elégedett átlagemberekre. Ide meghívhatja a barátnőjét bárki, nem fogja a rákölteni a gatyáját és mégis egy korrekt étel kap korrekt áron. Ha nagyon nekiállunk gourmandkodni, akkor van tér a fejlődésre, de szerintem ha az átlagember szemével és ízlelő bimbóival értékelünk,  ár-érték arányban Tatabányán nagyon ott van az élen. 



Ennek örömére gyakran beugrunk ide enni, mert a szomszédos Intersparban többet hagynánk egy bevásárlás során és szeretjük is az itteni ételeket.
A pizza Tatabányán a jobbak között van, de itt sajna a megyeszékhely legjobbját sem fogja kobzos bárd megénekelni. Majd egyszer csinálunk egy rangsort, ha nagyon lent lesz a vércukor szintünk. Nem is pizzát szoktunk enni. 


Az étlapon a tipikus kiszállítós lokális  trendkaják széles választéka, gyros, dürüm, rántott ez-az, egytálételek és egy-két saját ötlet. Saláták, tészták, átlagos desszertek.

Kezdésnek egy fokhagymakrém levessel indítottunk, ami cipóban  tálalódott. Meglepetés volt, hogy amikor felemeltük a fedőt, kis sajt volt ráolvasztva. A levesben is sajt volt, ami szépen olvadtan nyúlott a kanálon. A sajttartalom nem volt jelezve az étlapon, de nem bántuk. A levesben szépen kanalaztuk a tányér falát ahogy kell. Az ízvilág kellemesen fokhagymás, de lehetett volna kicsit érdekesebb, karakteresebb. Nekem kicsit lapos volt, de nem volt rossz.


Fokhagymakrém leves (690 Ft )

A cipóra ráfolyatott leves nem emelte a tálalás exkluzivitását, de nincs is efféle törekvés. A fokhagymakrém leves cipóban, sajtos fedővel 690 Ft.  Ezzel az árral a leves teljesen rendben van, ha megennénk a cipó tányért, egytálételként is megtenné.

Sertés Cordon Bleu (1590 Ft)
A  második fogások, Sertés Cordon és a hely egyik specialitása a Pomodoro Szelet.
A Cordon rendesen meg van töltve sonkával teljes hosszában. A sajt inkább kívül dominál, de bőven elég, jut minden falathoz. A hasáb jó minőségű mirelit, a maga nemében hibátlan, nem olajos.A tányér díszítése törekevő és kellemes hangulatot ad.


Pomodoro Szelet (1890Ft)
A Pomodoro szeletet (Natúr csirkemell füstölt tarjával, paradicsommal, fokhagymás tejföllel és sajttal besütve)  fűszeres burgonyával kértük, amiről most kicsit lespórolták a fűszert, ami amúgy jól feldobja a krumplit.
A hússal minden rendben, de a tejföl nem fokhagymás az biztos. A fokhagyma mint íz nem jelenik meg az ételben. Némi fűszerrel még fel lehetne dobni ezt a fogást vagy lehet ha megvan a fokhagyma íz, akkor nem hiányzik egy kis ingerkavalkád a ízlelő bimbóknak. Minden okoskodás ellenére ez egy jó kaja, aki arra jár próbálja ki. Ahogy a másik pomodoro nevű étel is ajánlott itt, ami a csirkemellből készülő special.(Baconben tekert csirkemell, füstölt sajttal és csemege uborkával töltve)

Kértem egy görög salátát is, hogy legyen valami egészséges féle is a fogásokban, hátha csak a felét eszem fel a hasábnak. A saláta is rendben volt, minden elvárt összetevővel a hely szellemének megfelelő tálalásban.Bár szép adag, itt talán a szokásos moderált ár megszaladt. A számláról viszont lemaradt. Észrevettem és szóltam, de mondván hogy ők tévedtek, a vendégük voltam rá. Ez nagyon barátságos.


Görög Saláta (1090 Ft)
A desszert már csak egy kávé volt, mert tele is lettünk. A kávé már csak abból kiindulva, hogy egy pizza kuckóból feltörő helyről van szó, meglepően jó, rendes kávégéppel készült, nem miniábécés lötty. 
A kiszolgálás közvetlen és laza. A borlap a Vass Borászat termékeit kínálja, amivel azért sok Neszményi Régióban található pincészet felveszi a versenyt. A borválasztékot érdemes lenne lokalizálni, ami vélhetően minőségi ugrás is lenne egyúttal.


                           

A hely még magán viseli a kiszállítós jelleget, vannak apró hibák, amik telefonban nem tűnnek cikinek, pl. hogy bocsi, de kifogyott az akármi.... de ha harmadszor nincs egy étteremben "éppen" csapolt sör, az már nekem baj. 
Kifogy a mentes víz és elviszi a futár a terminált, amikor kártyával fizetnék, akkor akár zavaró érzelmeim is keletkezhetnének...de nem, mert szeretem ezt a helyet a hibáival együtt, mert amit nyújt bőven arányban van a számlával. 
Remélem fejlődése töretlen marad a jövőben is.

Értékelés: 6/10











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése