2014. március 31., hétfő

Vörös és Fekete

Peppers! Mediterranean Grill, Budapest


A Marriott Szálloda aljában székelő étterem igazán elegáns és modern belsővel fogad, a bejárattól az asztalhoz kísérnek. Castle view meg minden... Az étterem, mindkét alkalommal amikor ott jártunk kb 20% kihasználtsággal ment, igaz egyszer sem voltunk csúcsidőben...


A pincér gyorsan  hozza az ét- és egyéb lapokat, papír alapon A/3-as borlap, külön déli és esti étlap (custom size), desszert lap (A/4) legközelebb viszek egy dossziét..
Az italok drágák de hát ez a Marriott Hotel.
A borlapon hazai és nemzetközi kínálat tulajdonságok szerint szelektálva, könnyű, közepes testű és különleges fehér és veresborok.

Enteriőr, okosan,  fénnyel szemben fotózva (megfizethetetlen)
Az appetiser ez alkalommal egy tál bagett és egy stampedli jellegtelen lapos pesto. A péksütemény nem különleges, de friss, ropogós és nagyon finom. A múltkor kaptunk némi fokhagymás olíva olajos cuccot is, az nagyon rendben volt, akkor felettem az összes kenyeret...
Az italunk megrendelése és kiérkezése között a pincér lesétált minimum egy cooper tesztet, a terasz és a pult között, reménykedő tekintetünktől övezve.


Étvágycsináló pesto stamesz friss bagettel


A grillezett halumi sajt kellemes, könnyed előétel. A saláta öntet nagyon jól eltalált fűszerezésű.


Grillezett Halumi sajt, parajsaláta (2 100 Ft)
Az étlapon szereplő 225g-os hamburger nagy csalódás, a hús nedvességtartalma a vaslapon marad. A sültkrupli sültkrupli, effélét is ettem már jobbat, otthon is. A hamburger bucija sem négycsillagos, ez a tétel messze nem éri meg az árát.

Hamburger, Cheddar sajttal, szalonnával, hasábburgonyával (3800Ft)


A libamáj mennyisége és tálalása egyszer ilyen, egyszer olyan. Ez nem igazán tetszik. A második alkalommal teljesen csalódott voltam, amikor letették elém. Az elkészítése, mindkét alkalommal jó volt, pont ahogy kell, az almapüré, a briós és a máj élvezetes kompozíció volt, de másodszor jóval kisebb volt az adag és a tálalás, a szósz is eltért, mint látható.A briós pedig, bolti kalács a máj alatt. 

Roston sült libamáj meleg brióssal , egyes verzió (6100Ft)
          
Másodszor előételként kértük, ezt az amúgy főételt, hogy majd elfelezzük. Látván a különbséget gondoltuk, az előétel mivolta miatt kíméltek minket az adaggal, milyen rugalmasak, de a számlán a főétel ára volt és a kívánság szerinti köret is lemaradt.


Roston sült libamáj meleg brióssal, kettes edited verzió (6100Ft)
A Párolt csirkemell paprika mártással és ricotta sajttal töltött raviolival egyszerű zen tálalással került elénk. A Paprikás szósz finom karakteres, jól képviseli a hagyományt. A fél csirkemell csont nélkül, egyben, kellően puha volt, a szósszal kellemes falatokat alkotott. A ravioli hangzatos töltelékét teljesen semlegesítette a paprikás szósz. Tészta íz volt, semmi több. Akadt egy-két tésztapárna,  ami főzés közben össezragadt és nyers maradt egy része. Ez fekete pont.

Párolt csirkemell paprikás mártással és Ricotta sajttal töltött raviolival (3600 Ft)
Következő főétel a amerikai Black Angus USDA marhahúsból készült New York Strip Steak, 350g. Aminek, leginkább a mennyisége volt rendben. A medium well inkább a welldone-hoz közelített és helyenként így is rágós maradt, nem volt omlós az egész. Ízében a vaslaposság pörkölése erősebb volt mint a marha karakter.
A borsmártás jól eltalált extravagáns ízvilág és a sültkrumplinak is nagyon jó harsány íze volt.
A grill zöldségek hibátlanok voltak, cukkini, spárga, paprika éppen megfelelően pirítva.
Összességében ez a a fogás nagyon nem éri meg az árát, megint csak.

Amerikai Black Angus, New York Strip Steak 350g (10.500 Ft)
Nézzük a desszertet. Kértünk egy válogatást, ami jó ötlet, hogy lehet. Mindig megvan az a parttalan vágyam hogy mindent meg akarok kóstolni. Szorbé, csokifelfújt és hát..izéé?...a harmadik egy retro bolti süti vagy mi. Amikor úttörővé avattak 1982-ben, ilyen sütit kaptunk az osztályban meg egy sztár narancsot :).
A csokifelfújt belseje olvadt csokikrém, kellemes állaggal és redukált ízzel. A mazsolák nem kellettek volna bele, nekem. Eredetileg diós fagyilval kínálják ezt a csokitémát. Szorbettel együtt elment. A retro süti maradt.

Desszert válogatás (1600 Ft)
A másik desszert a Klasszikus crème brûlée, erőteljes vanília ízzel. Fekete pontocskák képviselték benne a vaníliarúd autentikusságát. Most nem volt keserű a máz a tetején mint az első alkalommal.

Klasszikus crème brûlée (1300 Ft)
Összességében nagyon elegáns a Peppers és mégis modern, laza. A konyha teljesítményét ingadozónak tapasztaltam, de meglátjuk legközelebb. Sosem kaptunk rosszat, csak nagyon felraktuk a lécet előre, fejben,és mindig akadt valami ami megtörte a flow-t. De lehet, ha nem ilyen aprólékosan szemezgetünk, hanem a csodaszép panorámát nézzük a Duna másik oldalán, nem is vesszük észre ezeket. Bár honfitársaimnak mondom ár/érték arány tekintetében sok jobban ajánlott hely van. Ennyi pénzért lehet találni olyan helyet ahol nem tudok a legjobb szándékom ellenére is valami hibát találni a fogásokban.
A kiszolgálás udvarias és tájékozott, de helyenként lassú és figyelmetlen.

Értékelés 6/10

http://www.peppers.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése